Sorg

Sorg er et tabubelagt emne i vores verden - men sorg er en naturlig del, af et liv levet med kærlighed.


Sorgens 5 faser

 
Sorgens 5 faser er 5 naturlige reaktioner, der hjælper os til at lære at leve med vores tab. Modellen er en hjælp til at forstå, at vores reaktioner er normale.

sorg tager tid

 
Sorg kan vende op og ned på vores liv, og sorg kan udløse et følelsesmæssigt kaos, som gør det næsten umuligt at se nogen fremtid, eller mening med livet.

Sorg: en undervurderet følelse

 
I vores kultur er det normalt at man undgår at vise sin sorg. Man kan miste sine kære, uden at være i stand til virkelig at føle eller behandle sit tab.

sorgen ikke vil ende

 
Det er vigtigt at skelne mellem at være fanget i sorg, fordi sorgprocessen endnu ikke er gennemlevet eller at være fanget i sorg, fordi sorgen er fastlåst.

sorg ritualer

 
Sorg er en kraftfuld følelse, der nemt kan overvælde mennesket - derfor har alle kulturer hellige sorg ritualer, der hjælper til at komme igennem sorgen.

myter om sorg

 
Der er ingen rigtig, eller forkert måde at sørge på, og sorg er en meget individuel oplevelse. Men der findes 4 myter om sorg, som du bør vide, kun er myter.

sige til en person i sorg

 
Det kan være svært at vide, hvad man skal sige, for at trøste en person, der er i sorg. Her er en række forslag, som kommer fra forskellige mennesker i sorg.

hjælpe andre i sorg

 
De første retningslinjer for at hjælpe et andet menneske i sorg, er ikke at haste ind og forsøge at trække dem ud af sorgen, og ikke at filosofere over døden.

gennemleve en sorg

 
Ved at skabe et alter eller et helligt sted, kan du skabe et fokuspunkt for din sorg og nogle grænser mellem dig og dit tab - uden at blive adskilt fra sorgen.

hjælpe en person der sørger

 
Her er to lister, som fortæller, hvad der er de bedste - og hvad der er de værste - ting som du kan gøre, når du er sammen med et andet menneske, der sørger.

betalingsmuligheder